OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD CARRERA EISDEN - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  1-5 (1-2)

DATUM 12-03-2012

DOELPUNTEN 3’ 0-1 SLEYPEN Sven, 10’ 0-2 NEJJAR Youssef, 15’ 1-2 CZORNYJ Kevin, 37’ 1-3 NEJJAR Youssef, 44’ 1-4 NEJJAR Youssef, 50’ 1-5 NEJJAR Youssef

VERSLAG Celtic trok naar Carrera zonder de gekwetsten Huyuk en Stoop. Karadogan en Karakaya hebben reeds in de Beker gespeeld met de beloften en zullen woensdag aan de bak gaan in en tegen Pibo Tongeren om een ronde verder te geraken.

Celtic nam meteen het heft in handen en speelde een kans of 5 bij mekaar in de eerste 3 minuten, waarbij Achadoud de paal trof in minuut 3. Doch luttele seconden later kan Sleypen de bal recupereren en geplaats paal binnen schieten, 0-1. Celtic behoudt de dominantie en in de 10’ kan Sleypen een aanval uitspelen op Nejjar aan de 2e paal en het staat 0-2. Celtic domineert, maar laat Eisden in de wedstrijd komen als op een hoekschop Czornyj wordt “vergeten” en hij de aansluiter kan binnentikken, 1-2, meteen ook de ruststand.

Na de rust blijft Eisden nadrukkelijk op zoek gaan naar de gelijkmaker, doch kan niet echt gevaarlijk zijn. De waarschuwing komt ook al meteen na 3’ als Sleypen net niet voldoende aan een harde voorzet van Coppola kan. Na 12’ spelen in de herneming vond Nejjar het welletjes geweest en ging zeer hoog druk zetten op doelman Jeurissen die balverlies leed en Nejjar de 1-3 ziet scoren. Celtic speelt nu volwassener en als Achadoud goed druk zet in de 44’ kan Sleypen goed tussen zitten en Nejjar voor open doel de 1-4 laten scoren. Over en uit voor Eisden dat op 2’ van het einde nog een goede poging ziet van Czornyj maar uiteindelijk nog een vijfde tegentreffer te slikken krijgt in de laatste minuut als doelman Jeurissen een pegel van Teodori niet goed kan ontzetten en Derin hard inschiet, doch Nejjar als de pinken erbij is om zijn vierde van de avond te scoren.

Eindstand 1-5 en Celtic geplaatst tegen een moedig Carrera Eisden.